Kako se lotiti nakupa v tujini – bela tehnika, kopalnica

Dom

Velika večina mojih hišnih aparatov je bila kupljena v tujini. Glavni razlog je bila cena, sekundarni pa, da sem kupovala večinoma Bosch/Siemens aparate in sem želela, da so izdelani v Nemčiji (pri nas se takšni praktično ne prodajajo).

Rada bi vam rekla, da sem kupovala v tej in tej trgovini, a nimam tako enostavnega odgovora.

Pot sem v 90% časa začela na Geizhals.at. Gre za različico našega Ceneje.si. Ta stran je bila moj rešitelj že, ko sem morala zoževati izbor. Ogromno filtrov, ki so hitro skrčili izbor iz 1000+ izdelkov, na obvladljivo številko. Širina, globina, glasnost, vgradnost, touch … ni da ni.

Geizhals.at nakupovanje v tujini by Teta Gabi

Za primer sem izbrala pralni stroj. Po temu, ko vnesem iskane parametre (maksimalne ali minimalne … odvisno kaj iščem), ponavadi najprej sortiram po Angebote. Praksa je pokazala, da so modeli, ki jih je več na zalogi, z razlogom prodajni hiti.
Če nimam drugih preferenc (itak jih vedno imam, a recimo, da si tokrat ne zmišljujem preveč 😛 ), potem izberem 10-20 modelov, ki padejo v moj proračun in pogledam v čem se razlikujejo.

Ker smo ratali fani Siemensovih pralnih strojev, recimo, da spet kupujemo pri njih. Včasih imam srečo in mi ustreza cena pri katerem izmed najugodnejših ponudnikov + le ta ima možnost prevzema v bližini oz. ugodno dostavo v Slovenijo.
Ker je od Ljubljane do Celovca manj kot uro, je bil to naše glavno mesto prevzema aparatov. Nekaj malega smo šli sicer iskati v Beljak, a za glavnino je bil Celovec št. 1.

Tako kot gre to na ostalih podobnih portalih – obvezno preverim reputacijo trgovine. Če smo šli iskati k njim in plačali z gotovino, potem se niti nismo toliko zapičili v to, drugače pa je kar dobro prebrati izkušnje s trgovcem. Tudi v tujini so cvetke.
P.S. Zvedice pod imenom aparata se nanašajo na sam model, medtem ko zvezdice in številčna ocena ob trgovini kažejo na reputacijo le te.

Zelo uporabna funkcija je, da si nastavite alarm – ko se cena spusti pod vašo zastavljeno, vam Gaizhalz pošlje mejl.
V praksi to pomeni, da sem si ga naštimala na precej nižjo ceno in čakala (kjer si je gospa Rabim Jutri to pač lahko privoščila 😛 ). A ko pride mejl … go, go, go. 2x so mi prodali vse v eni uri, zato zdaj plačamo takoj. 😀

GARANCIJA: v splošnem je čas garancije v Avstriji krajši. So sicer dostikrat opcije doplačil, a mi se za to redko odločimo. Doplačila namreč veljajo skoraj vedno samo na ozemlju Avstrije in nekako ni smisla pri beli tehniki.
Kar nekaj znamk ima servis pri nas tudi, če je izdelek kupljen drugje v EU. Tiste, ki pa jih niti prodajajo ne pri nas, pa nisem niti gledala, ker sem vedela, da bo servis težava.

MOJ SEZNAM PREIZKUŠENIH TUJIH TRGOVIN

https://www.electronic4you.at/ (AT ima nižje cene, smo pa hodili prevzemati v Beljak in Celovec)
https://www.e-tec.at/ (prevzeli smo v Beljaku, ker smo zaradi prometne nesreče obtičali v prometu, sem jih klicala, da pridemo 10 min po koncu delovnega časa in so nas prijazno počakali)
https://www.amazon.de/ (se splača preveriti pri ne preveč težkih izdelkih)

Sanitarno keramiko smo praktično vso kupili v https://www.megabad.com/ kljub visokim stroškom dostave, smo še kar bili na polovični ceni slovenskih ponudb.

Katere so vaše preizkušene trgovine za nakup v tujini?

Megabad - poceni sanitarna keramika tujina by Teta Gabi
Megabad – sanitarna keramika
Vitiligo by Teta Gabi

Previous post

Življenje z vitiligom

Written by

Gabi Nedič

Nora testerka vsega od prehranskih dodatkov do toaletnega papirja, ki nima težav povedati svojega mnenja ... negativnega ali pozitivnega. Če iščete moje lepotne vsebine, ste na napačnem naslovu. Skrivajo se na Parokeets.com ali pa v FB skupini Ljubim kozmetiko.

Leave a Comment