Čišča in vložki

Otroci

Dokler nisem zanosila sploh nisem vedela kaj je to čišča. Potem so me pa mamice v FB skupini hitro podučile, da je to močna krvavitev takoj po porodu, ki nadomesti vse preskočene menstruacije. Super – torej se jim nisem izognila, temveč so se le zamaknile. 😀

Čišča je različno močna in tudi traja različno dolgo, tako da sem jaz začela z ogromnimi vložki in v petih tednih prešla na mini dnevne vložke.

a) Ogromni vložki za prve dni/teden: meni so se najbolje obnesli bombažni vložki za po porodu to.to mama (6kom ~ 3-4 EUR; Tosama, DM …) in Natura Femina Maternity (10 kom ~ 9 EUR; te sem videla samo v Tosamini trgovini). Oba proizvoda prihajata iz Tosame in meni osebno izgledata skoraj identična. Fajn so še Masmi vložki za porodnice (DM drogerije), ki imajo na spodnjem delu lepilni trak. Mene so zadnji čisto rahlo iritirali, tako da sem na koncu porabila največ to.to vložkov. Gre za reees velike vložke, vendar jih boste še krvavo potrebovale v primeru močne čišče. Jaz sem za vsak dan bivanja v porodnišnici potrebovala minimalno 1 škatlo.

Svetujem, da si nekaj teh vložkov shranite za prvo menstruacijo. Očitno nisem bila edina, ki jo je kar enačila s čiščo.

To.To Mama vložki čišča
To.To Mama vložki čišča
To.To Mama vložki čišča
To.To Mama vložki čišča – velikost
Tosama Natura Femina Maternity vložki čišča
Tosama Natura Femina Maternity vložki čišča
Tosama Natura Femina Maternity vložki čišča
Tosama Natura Femina Maternity – velikost
Masmi vložki čišča by Teta Gabi
Masmi vložki čišča

b) Vir Natural (10 kom ~ 2 EUR), ki se jih dobi v porodnišnici sem vzela domov in jih uporabljala v drugem valu. Krasni bombažni vložki s krilci, ki so to, kar bi Vir 80 morali biti … pa ni (meni se v kombinaciji z zunanjimi šivi, niso zdeli primerni). Te sem uporabljala glavnino čišče in neprestano pošiljala domače v lov, ker jih je vsepovsod zmanjkovalo.

Tosama Vir Nature vložki čišča
Tosama Vir Nature vložki čišča
Tosama Vir Nature vložki čišča
Tosama Vir Nature vložki čišča

c) Jessa Nature Slipeinlangen in Masmi Organic Cotton Anatomical Pantyliners so me pripeljali varno skozi zadnji teden ali dva.

Čisto vsaki prijateljici/kolegici/znanki, ki je rodila kasneje kot jaz, sem iz srca svetovala vsaj 1 škatlo “plenica” vložkov. Po prvih parih dneh je potem že lažje oceniti koliko in kakšne vložke boste potrebovale.

Čišča ima res specifičen vonj, na katerega sem se jaz kar težko privadila. Obenem je potrebno še toliko bolj paziti na osebno higieno (sploh, če so v igri še kakšni šivi), a časa za to ni ravno veliko. Osebno mi je bil naslednji nasvet patronažne zlata vreden. Pripravite si vsaj 0,5l mlačne do hladne vode v plastenki in po vsaki potrebi (ko še sedite na straniščni školjki) zlijte celotno vsebino po splovilu in okolici. Namesto klasičnega WC papirja, so pri šivih veliko bolj uporabne kuhinjske papirne brisačke.

Kaj se je vam najbolj vtisnilo v spomin o čišči? Kakšen nasvet bi imele za bodoče mamice, ki jih čišča še čaka?

Written by

Gabi Nedič

Nora testerka vsega od prehranskih dodatkov do toaletnega papirja, ki nima težav povedati svojega mnenja ... negativnega ali pozitivnega. Če iščete moje lepotne vsebine, ste na napačnem naslovu. Skrivajo se na Parokeets.com ali pa v FB skupini Ljubim kozmetiko.

Leave a Comment