Kje kupiti nosečniška oblačila?

Otroci

Ena izmed stvari, ki mi je v nosečnosti povzročala največ sivih las, je bilo iskanje nosečniških oblačil. Zaradi moje že tako prekomerne teže in velikega trebuha, je bil namreč podvig najti karkoli spodobnega.

Ker sem sama iz Ljubljane, bom bolj predelala naše trgovine … ponekod bodo linki od avstrijskih vej, ker imajo še najbolj podobno ponudbo naši.

Sama sem težila k temu, da bi kupila čim manj kosov oblačil. Ni se mi dajalo veliko denarja za oblačila, ki jih bom nosila nekaj mesecev, pa tudi kaj naj potem z njimi (prostora za skladiščenje nimam). Na srečo sem prvih nekaj mesecev pokrila z “menstrualnimi” oblačili – eno številko večje hlače, ohlapne majice …

Za doma pa sem si kar hitro morala omisliti nosečniške pajkice, ker me je vse v trebuhu tiščalo. Zadosti veliko številko in kolikor toliko spodoben material sem našla le v C&A (Supernova na Rudniku, BTC). Kupila sem dva para, ki sta zdržala celo nosečnost in tudi prve mesece po porodu. V C&A sem kupila tudi dve nosečniški majici, vendar sem v bistvu nosila samo eno … v beli sem bila namreč kot balon. 😀 Na mojo srečo, sem lani čisto na blef prav tako v C&A kupila dve poletni majici, ki sta bili moj najljubši kos oblačila večino nosečnosti. Dolgi, raztegljivi in predvsem – udobni.

V H&Mu (tudi v Supernovi) sem kupila samo spodnji majici. Je bila prijateljica istočasno noseča in je ravno kupila njihovo majico, drugače jih ne bi nikoli opazila. Seveda sem jo morala takoj kupiti še jaz, ker je material res fantastičen, kroj pa super udoben. Definitivno ena najboljših naložb, kajti obe uporabljam še danes. Ostala oblačila so bila zame enostavno premajhna. 🙁

Mothercare v BTCju, je imel enako napako kot H&M – enostavno ni bilo ničesar v moji številki. Tako da na koncu nisem tam ničesar kupila.

Popek – luštna oblačila, dokaj kvalitetna, tudi številke se najdejo, a so cene precej visoke. Ogledovala sem si sicer elegantne hlače, ker sem potrebovala nekaj za prijateljičino poroko, vendar se je na koncu vse pokrilo in sem še vedno lahko oblekla eno številko večje hlače kot jih nosim običajno … samo gumbe sem malo zamaknila. 😛

ASOS – naročila sem samo eno obleko, a oblekla samo na poroko in nikoli več. Razlog je bil zelo enostaven – bila mi je čisto pretopla. Še aprila sem se kuhala v njej. Drugače čisto solidna izbira in če počakate še na kakšno akcijo, tudi dokaj ugodna.

Poletne kavbojke sem naročila v 4mums – spletni trgovini s sedežem na Poljskem. Čakala sem na njih nekaj tednov (očitno so jih šivali vmes … pa se po moje niti ne hecam :D), a se je izplačalo. Hlače imajo na hrbtni strani gumb s katerim korigiramo širino, material je bil tanek in udoben ter tudi vzdržljiv. In kar je najboljše – veliko stvari imajo v zelo velikih številkah.

KIK – nekaj punc je poročalo, da se tudi tam najdejo zanimivi kosi nosečniških oblačil, tako da sem pokukala tudi pri njih. So cenovno verjetno najbolj ugodni, vendar meni ni bila všeč ne kvaliteta, ne kroji, številk ni bilo … Verjetno je samoumevno, da potem nisem ničesar kupila.

Seznam spletnih trgovin z nosečniškimi oblačili, ki pošiljajo (vsaj naj bi) v Slovenijo (vendar jih za razliko od zgoraj omenjenih, nisem preizkusila) in se nahajajo znotraj EU (carina, DDV odpadeta):

S katero trgovino ste bile ve najbolj zadovoljne? Poznate še kakšno tujo spletno trgovino, ki si zasluži prostor na seznamu?

Written by

Gabi Nedič

Nora testerka vsega od prehranskih dodatkov do toaletnega papirja, ki nima težav povedati svojega mnenja ... negativnega ali pozitivnega. Če iščete moje lepotne vsebine, ste na napačnem naslovu. Skrivajo se na Parokeets.com ali pa v FB skupini Ljubim kozmetiko.

Leave a Comment