Otroški copati

Otroci

Ko se enkrat naši otroci postavijo na noge, se kaj kmalu pokaže potreba po copatih. Če želite, lahko naredite celo doktorsko disertacijo iz tega kakšen tip copata je najbolj priporočljiv. 😀 Če vprašate strokovnjake, se čudo božje, celo v večji meri strinjajo. Pri dojenčkih/malčkih, ki nimajo razvojnih težav jih je najbolj priporočljivo imeti:

  1. bose
  2. v nogavicah (z nedrsečo podlago je očitno že opcijsko)
  3. mehkih copatih

Verjetno je vsem jasno zakaj bose noge kljub vsem plusom niso ravno celoletna rešitev. Naša je sicer vsaj kratek čas vsak dan bosa, a imamo po tleh blazine in živimo v bloku, kjer je že tako topleje. Ne predstavljam si kako bi to izvedla, če bi živela na prejšnji lokaciji, kjer sem še jaz nosila dvojne tople nogavice + tople copate.

Nogavice z bremzicami so sicer OK, a imajo nekaj minusov. Bremzice morajo biti tudi po obodu in ne samo po delu podplata, če želim varno obuvalo. Ko dodam v kombinacijo, da ji mora biti nogavička čim bolj prav, sem hitro na točki, ko se moram ukvarjati samo še s tem.

Tako da smo pri nas kar hitro začeli uporabljati mehke copate. Čez smo dali čez že zelo veliko parov in naš zaključek je bil nekako takšen – v Sloveniji imamo na izbiro kar nekaj znamk otroških copat, ki nam ponujajo kvalitetne in uporabne copate. Se razlikujejo v določenih elementih, a to le pomeni, da lahko večina najde primerne copate za svojega otroka. Danes bom izpostavila 4 proizvajalce, ki so meni najbolj padli v oko.

  • copati.com: lahko dostopni, ker jih prodajajo v e.Lerlercu, različni modeli od katerih se je meni vtisnil predvsem tisti, ki ima gumo po celi dolžini podplata; številke 19-20 pa do 33-34
  • Brodi: copate za najmlajše so poimenovali Brodike. Izbira motivov je ogromna, dokupite lahko krzneni vložek, na podplatih pa sta prišita dva nedrseča gumijasta nanosa, izdelani v Sloveniji; številke 16-17 pa do 36-37
  • Vavpetič: pri njih sem naletela na najširše modele, ki so primerni za tiste z visokim nartom in istočasno široko nogico; številke od 19 do 30 (tudi po dve skupaj)
  • Vučko: dostopni na stojnicah po nakupovalnih središčih, različni modeli, proti drsna zaščita; številke 17-18 pa do 31-32

Za tiste z visokim nartom – elastiko je potrebno kar redno korigirati, zato smo mi prešli na mehke copate z zapiranjem na ježka.
Kateri otroški copati pa so vam najbolj všeč?

Brodi otroški copati by Teta Gabi
Babi in vnukinja … matchy, matchy 😀

Written by

Gabi Nedič

Nora testerka vsega od prehranskih dodatkov do toaletnega papirja, ki nima težav povedati svojega mnenja ... negativnega ali pozitivnega. Če iščete moje lepotne vsebine, ste na napačnem naslovu. Skrivajo se na Parokeets.com ali pa v FB skupini Ljubim kozmetiko.

Leave a Comment